zondag 8 juli 2012

Cajun chicken tagliatelle di Lisette





























Dit recept het ik gekregen van...inderdaad... Lisette (hoi Lisette!). De eigenlijke naam is Cajun chicken Linguini maar linguini, die had ik nie...

Zelfs de kids zouden dit gerecht lekker vinden. En na een stevige onderhandeling met de kleine chef (Je eet 8 happen anders krijg je geen toetje! 6 happen!! Oké dan...) bleek dat inderdaad waar. Hij at het, alle 6 de happen!

Bereidingstijd ongeveer 20 minuten.

Benodigdheden:

250 g tagliatelle
2 eetlepels olijfolie
300 g kipfilet in reepjes
1 theelepel Cajun kruiden (1 theelepel ivm de kleine chef maar het mag best iets meer zijn)
1 rode en een gele paprika in reepjes
250 g champignons in plakjes
1 rode ui in kleine stukjes
2 tomaten ontveld en in kleine stukjes
250 ml kippenbouillon
75 ml melk
3-4 eetlepels roomkaas (ik heb Philadelphia gebruikt maar Monchou kan natuurlijk ook)
1 grote eetlepel bloem

Kook de pasta volgens de verpakking.

Bak de kipfilet met de Cajun kruiden in twee eetlepels olie op hoog vuur in korte tijd (+/- twee minuten) tot de kip lekker bruin is. Haal de kip uit de pan en bak vervolgens de groente. Voeg de tomaten en de knoflook pas op het laatst toe.

Mix met de staafmixer de bloem, melk en roomkaas tot een geheel.Voeg tot slot de kip, de saus en de bouillon toe aan de groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten