vrijdag 6 juli 2012

Pavlova

Pavlova?? Zeg maar Pavzilla want het is een joekel hoor! Hello deliciousness!!



























Bereidingstijd: +/- 15 minuten voorbereiden en 2 uur drogen

Benodigdheden:

Voor de Pavlova:
- 6 eiwitten
- 300 g suiker
- 1 el maïzena
- 1 el azijn

Voor de garnering:
- 250 g fruit naar keuze
- 2 el abrikozenjam
- 1 sap van 1 citroen
- 500 ml slagroom
- 50 g suiker




Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop de eiwitten luchtig en voeg geleidelijk, al mixend, de suiker toe. Een eetlepel per keer en steeds goed blijven kloppen. Klop net zo lang tt het stevige eiwitpieken zijn geworden. Meng de maïzena met de azijn en spatel dit door het eiwitschuim. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer een deel van het eiwit daarover uit in de vorm van een taart. Maak met het resterende deel een opstaande rand. Hier kan later de vulling in worden gegoten. Zet dit voor 2 uur in de oven op 120 graden.

Zet de oven uit en laat de merengue met de deur op een kier afkoelen. Maak het fruit schoon en snijd grote exemplaren in stukken. Verwarm de jam en roer het citroensap erdoor. Meng de jam met het fruit. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Schep de room en het fruit in de merengue taart.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten